معرفی بوستر پمپ آب و کاربرد آن
بوستر به مجموعه متصل شده از چندین پمپ میباشد که به صورت موازی با هم متصل شده اند . از مجموع فشار پمپها و آبدهی میتوان در نهایت در سیستم مصارفی استفاده نمود .
در هنگامیکه نمیدانیم مصرف کننده ما در زمانهای مختلف دارای مصرف ناهمگون میباشد و چه میزان میباشد آنگاه باید به فکر بوستر پمپ باشید . با توجه به نوسانات مصرف آب در زمانهای مختلف بوستر باید تهیه نمود که دارای آبدهیهای مختلف و به قول معروف دور ثابت میباشد .
از انواع بوستر پمپ آبرسانی میتوان در ساختمانهای بلند با جمعیت زیاد – جهت مصارف آتش نشانی – مصارف صنعتی و زمینهای کشاورزی – فوارهها و آبنماهای شهری – بیمارستانها و مجتمع صنعتی و تجاری استفاده نمود . البته کاربرد بوستر پمپ به این موارد خطم نمیشود و در کاربردهای فراوانی میتوان از بوستر استفاده نمود .
بوسترها بر دو نوع دور ثابت و دور متغیر میباشد . هنگامیکه فشار کار و آبدهی مصرف شما ثابت میباشد و با پمپ قابل تامین نمیباشد آنگاه باید از بوستر دور ثابت با ظرفیت آبدهی و فشار کاری ثابت استفاده نمود . در غیر این صورت در هنگامیکه نیاز شما به میزان آب مصرفی متفاوت میباشد باید از یک بوستر پمپ دور متغیر استفاده نمود .
بوستر دور متغیر متناسب با نیاز مصرفی دور آن به صورت اتوماتیک متغیر شده و تولید دبی و فشارهای متناسب با نیاز شما مینمایید . در بوسترهای دور متغیر اکثر از تابلوهای اینورتر دار به کنترل بردهای دیجیتالی استفاده میشود . در این مورد بوسترها رو بر حسب ماکزیمم مصرف ساعتی و حداقل فشار درخواستی در شبکه طراحی و تولید میکنند.
قسمتهای اصلی یک بوستر شامل : الکتروپمپها ، شاسی اصلی ، کلکتور حرکتی ، کلکتور مکش ، تجهیزات کنترل فشار ، تابلوی کنترل و فرمان میباشد . که اصلی ترین قسمت بوسترها ، تابلوی کنترل و فرمان و تجهیزات کنترل فشار آن است .
در بوستر پمپ با تکنولوژی روز ، روشن و خاموش شدن پمپها به صورت نوبتی در یک ردیف میباشد که برای کنترل فشار از دو پرشر سوئیچ استفاده میشود . اولین پرشر سوئیچ برای حداکثر فشار و پرشر سوئیچ دوم برای حداقل فشار تنظیم میشود . در تعویض به نوبت الکتروپمپها این امر باعث میشود همهی پمپها به نوبت کار کرده و در این صورت استهلاک بوستر به حداقل میرسد .
بیشتر درباره بوستر پمپ آبرسانی
بوستر پمپ آب، شامل دو یا چند پمپ آب میباشد که برای افزایش یا حفظ فشار و مقدار بازدهی آب به کار میرود. این دستگاهها اغلب در سیستمهایی استفاده میشود که جریان آب به صورت ناپایدار و متغیر است. وقتی تقاضای آب کم است بوستر پمپ به صورت آماده به کار باقی میماند و در صورت افزایش تقاضا بوستر پمپ فعال شده و فشار لازم جهت تامین آب مورد نیاز را افزایش میدهد.
به طور کلی برای تامین فشار مطلوب در شبکه آب مصرفی در داخل ساختمانهای مرتفع از سیستمهای زیر استفاده میشود:
بوستر پمپ.
منبع تحت فشار.
پمپ دور متغیر.
مخزن ثقلی یا منبع ذخیره.
بوستر پمپها معمولا شامل دو یا چند پمپ، مخزن و دستگاه کنترل هستند. به طور کلی بوستر پمپها جهت حفظ فشار آب کافی در مناطق کم فشار، ساختمانهای بلند و مکانهایی که فشار آب در آن متغیر است، طراحی شده اند.
در کلیه سیستمهای فوق مخزنی جهت ذخیره آب و تغذیه ایستگاه پمپاژ در نظر گرفته میشود. این مخزن توسط یک انشعاب با قطر مناسب از لوله اصلی آب شهری و به صورت خودکار از طریق فلوتر تغذیه میشود.
بوستر پمپ دور ثابت
وظیفه بوستر پمپ ثابت نگه داشتن فشار لازم برای تامین شبکه مصرف با توجه به الگـوی متغیّـــر مصرف میباشد. از این رو هنگامــی که د ر شبکه، مصرفــــی وجود ند ارد
فشــار تغییر نمیکنـد و پمپهای بوستـرپمپ خاموش میباشنــد اما به محض اینکه مصرف فشار د ر شبکـه افـت میکنــد برای جبران این افت، اولین پمپ شروع به کار میکند.
اگر این پمــپ قاد ر به تامیـن فشار نباشـد پمپهای دیگر به همین ترتیب وارد مد ار میشوند تا فشار را در محدوده معینی ثابت نگه دارند هنگامیکه مصرف کـم یا متوقف میشود پمپها نیز به ترتیـب از مد ار خارج میشونـد. بنابرایــن پمپهای بوسترپمپ با توجه بــه الگوی مصــرف به مد ار وارد یا خارج میشوند. در ارتباط با صرفه جویی در مصرف انرژی (مصرف برق) اقدامات موثری در طراحی بوستر پمپهـای این شرکت انجام گردیده است.
بوستر پمپ دور متغیر (دبی متغیر)
با رشد جمعیت در جوامع بزرگ شهری و نیاز به اسکان آنها مقوله انبوه سازی در این جوامع مورد توجه زیادی قرار گرفته که نتیجهی آن ساخت ساختمانهای مسکونی بلند مرتبه میباشد. تامین آب مصرفی این قبیل ساختمانها با یک پمپ امکان پذیر نبوده لذا با موازی قرار دادن چند پمپ مشابه در یک پکیج که به آن بوستر پمپ میگویند اقدام به تامین آب مصرفی آنها میگردد.
در بوستر پمپهای دورمتغیر با بهره گیری از تکنولوژی روز امکان کنترل سرعت دوران پمپ بر اساس فرامین صادر شده از اینورترهای نصب شده بر روی تابلوفرمان بوستر پمپ وجود دارد. از مزایای این سیستم میتوان به راه اندازی نرم الکترو پمپ با هدف کاهش مصرف برق و افزایش عمر مفید پمپ و همچنین کاهش لرزههای احتمالی به دلیل استارت آنی پمپ اشاره کرد، از دیگر محاسن این سیستم کنترل دبی خروجی پمپ بر اساس پالسهای دریافتی از سنسور نصب شده بر روی کلکتور بوستر پمپ میباشد.
موارد استفاده از بوسترپمپ:
آبرسانی ساختمان هــای مختلف مانند برجها، بیمارستانها، مدارس، سالنهای تفریحـی ورزشی،
مجتمعهای مسکونی و آپارتمانی و…
تامین سیستم اطفاء حریق.
مصارف کشاورزی و آبیاری.
تامین آب صنعتی کارخانجات و صنایع.
اساس کار بوستر پمپ آب
بوستر پمپهای هوشمند مقدار واقعی آب مورد نیاز را تامین مینماید،تا مصرف کننده همیشه و در تمام اوقات شبانه روز بتواند آب مصرفی مورد نیاز خود را با فشار کاما ثابت در اختیار داشته باشد.
این بوستر پمپها بصورت کاما اتوماتیک جهت ثابت نگه داشتن فشار آب مصرفی، متناسب با الگوی مصرف شبکه طراحی میشوند.با شروع مصرف ابتدا یکی از پمپها روشن و با تغییر سرعت پمپ اول فشار آب مصرفی ثابت نگه داشته میشود.چنانچه میزان مصرف بیشتر شود پمپ دوم بصورت اتوماتیک روشن شده و به همین ترتیب پمپهای بعدی میتوانند راه اندازی شوند تا فشار مصرفی همیشه ثابت بماند.با کاهش مصرف پمپها بصورت اتوماتیک و به ترتیب متناسب با کاهش خاموش میگردند.از ویژگیهای بوسترپمپهای هوشمند امکان کار نوبتی پمپها ( Change Over ) بوده که باعث تقسیم کار در بین پمپها و در نتیجه تقسیم استهاک ناشی از مصرف در بین پمپها میگردد. لازم بذکر است در صورت قطع کامل مصرف سیستم بصورت کامل خاموش و در حالت آماده بکار تا شروع مصرف دوباره قرار میگیرد.
انوع پمپها در بوسترپمپ
پمپها با توجه به کارکرد خود د ر بوسترپمپ به سه نوع تقسیم میشوند:
پمپ اصلی (MAIN PUMP):پمپ یا پمپهایی که وظیفه تامین هد و د بی کل سیستم را د ارند.
پمپ جاکی (JOCKEY PUMP):هنگامــی که د بی مورد نیـــاز یک سیستــم زیـاد باشــد معمـــولا از پمپهای بزرگ استفاد ه میگرد د و به تبع آن موتورهای محرک نیز انـرژی زیادی برای بـــه حرکت د ر آورد ن پمپ نیاز د ارند. د ر الگوی مصرف، زمانهایی وجود د ارد که د بی د رخواستی کم میباشد و میتوان این د بی را با یک پمـــپ کوچک تامین کرد و نیــازی به استفـــاد ه از پمپ بـــزرگ نیست (تقاضای آب د ر حالت عادی کمتــر از 20 د رصد تقاضا د ر ساعات اوج مصرف بود ه و این شرایط د ر بیش از 70 درصد زمان مصرف حاکم است ). به همیـــن د لیل برای صرفه جویی د ر مصرف انرژی و همچنین کاهــش استهلاک پمپ هـــای بزرگ پمپی با ظرفیـــت آبد هی کمتر از پمپ اصلی انتخاب میکنند تا برای مصارف کم فقط این پمــپ روشن شود و نیاز سیستـــم را برآورد ه کند. نام این پمپ جاکی پمپ یا پمپ پیشرو است . برای حالتـــی که آبریزش در پمپها و افــت تد ریجی فشار د ر سیستم (LEAKAGE) وجود د ارد از جاکی برای تامین مجد د فشار استفاده میشود.
پمپ رزرو (STANDBY PUMP):معمـــولا د ر مکانهایـــی که آبرسانی امری ضروری اســت و وقفه د ر آن باعث ایجاد مشکلاتی میشود (مانند بیمارستانها، کارخانجات و ….) پمپی را روی بوسترپمپ قرار مید هنــــد تا د ر صورت خراب شد ن یا توقف یکـــی از پمپها این پمـــپ وارد مد ار شود و وقفهای د ر آبرسانی ایجاد نگرد د. این پمپ را پمپ رزرو مینامند. در بوستـــرپمپهایی که بــرای آتش نشانی بکار میروند حتما باید یک پمپ رزرو روی بوسترپمپ تعبیه گردد.
برای آگاهی از قیمت بوستر پمپ آبرسانینیاز به بررسی و کارشناسی نیازهای خود دارید. بنابراین حتما با کارشناسان این امر تماس گرفته و مشورت نمایید.